En god lymfødem-historie om at få flotte ben igen.

Det kan gøre en kæmpe forskel at komme i hænderne på en lymfødemterapeut. For Tove Ørbekker fra Tønder blev mødet med Lymfødemterapeut Anne Prasno et vendepunkt i hendes liv.

27.01.2020

For 25 år siden fik Tove Ørbekker en blodprop i sit ene ben, og det ødelagde hendes lymfesystem.

Siden har hun gået rundt med tykke ben, og har ikke kunnet gå i andet end sandaler og hjemmesko. Når hun stødte på noget hårdt med benene, begyndte det tit at bløde, og hun har flere gange haft rosen og infektion i benene.

For cirka tre måneder siden kom Tove til træningsafdelingen i Tønder Kommune for første gang. Her blev hun behandlet af fysioterapeut Anne Prasno, som to-tre gange i ugen har masseret Tove med en speciel teknik og givet hendes ben kompression med bandager. Bandagerne er nu afløst af støttestrømper, som Tove selv kan tage af og på.

For Tove betyder det, at livskvaliteten er vendt tilbage. Hun glæder sig over, at hun snart kan få almindelige pæne sko på igen. Hun glæder sig over, at hendes hud ikke længere er øm og porøs, og så glæder hun sig over, at folk ikke længere kaster blikke på hendes tykke ben.

- Jeg har fået livskvaliteten tilbage, og jeg er så taknemmelig, lyder det fra Tove.

Træningsafdelingen i Tønder holder til på Tønder Sygehus, og personalet tæller fysioterapeuter, ergoterapeuter, social- og sundhedsassistenter samt administrativt personale. Træningsafdelingen tager sig af genoptræning for borgere/patienter med vidt forskellige diagnoser enten i forbindelse med en indlæggelse på sygehuset eller via egen læge.

 

Se videoen hvor Tove Ørbækker og Anne Prasno fortæller